"Жалюгідна історія": на Курщині Україна показово принизила Захід, - британський полковник

"Жалюгідна історія": на Курщині Україна показово принизила Захід, – британський полковник

Успішне вторгнення ЗСУ в Курську область Росії принизило не лише російського диктатора Володимира Путіна, але й західних союзників України, які змушують її воювати з руками, зв’язаними за спиною. Таку думку в авторській статті для The Telegraph висловив відставний полковник британської армії Річард Кемп.

“Цей сміливий крок (наступ в Курській області ) викриває боягузтво союзників України. Путін сказав своїм чиновникам: “Захід воює з нами руками українців”. Якщо так, то вони продовжують бути прив’язаними за спиною Києва”, – пише військовий експерт. 

Він зауважив, що британські крилаті ракети Storm Shadow можуть значно посилити ЗСУ у цій битві, завдаючи вбивчих ударів по російських підкріпленнях на марші. Але британський уряд дозволу на це не дає. Так само як США досі забороняють використовувати для ударів по РФ ракети ATACMS.

Існування цієї заборони Кемп порівнює із абсурдною ситуацією: якби під час Другої світової війни Вінстон Черчілль заборонив англійським і американським літакам бомбити Німеччину.

“Це була жалюгідна історія протягом усієї війни, коли західні союзники виробляли політику не на основі життєво важливих оборонних потреб України, а з безпідставного страху російської помсти”, – пише відставний полковник, називаючи кожен крок Заходу у підтримці України “неохочим, половинчастим, неадекватним і охопленим страхом”.

Кемп наголосив, що сенсаційний успіх України на Курщині став можливим лише тому, що Росія залишила кордон майже голим, спрямувавши всі сили в саму Україну. 

“Як таке може бути в країні, яка воює зі своїм сусідом? Це було можливо лише тому, що Путін знав, що його територія залишається практично невразливою для нападу через обмеження Заходу на використання української зброї. (…) Реальність така, що боязкість Заходу захищала російську територію”, – пише військовий аналітик.

Полковник акцентува, що Україна вже контролює понад тисячу квадратних кілометрів “святих святинь Росії”, але ядерні ракети досі не посипалися на Київ. 

“Правда полягає в тому, що якби Україні дозволили ескалувати з самого початку, вона могла б уже наблизити війну до кінця на вигідних для Києва умовах. Час покаже, чи вже занадто пізно для цього, чи цей зухвалий напад може стати переломним моментом”, – резюмує він.

Війна в Україні: останні новини

Як писав УНІАН, колишній посол США в Москві Джон Салліван вважає “найліпшим” можливим фіналом війни в Україні заморозку конфлікту на поточній лінії зіткнення. На його думку, на краще Україні годі сподіватися, тому що Росія готова йти на будь-які жертви заради знищення України.

Також ми розповідали, що західні таки ж оглядачі критикують США за боягузтво і накладені на Україну обмеження у використанні наданої зброї. Саме через це вторгнення в Курську область стало такою сенсацією, хоча подібні траанскордонні атаки є нормою на війні.

Останні новини