Нардеп пояснив, чому Путін не зможе оголосити про нову мобілізацію в РФ

Нардеп пояснив, чому Путін не зможе оголосити про нову мобілізацію в РФ

Народний депутат Валентин Наливайченко переконаний, що росіяни не підтримають введення воєнного стану та оголошення мобілізації й будуть масово здаватись в полон ЗСУ.

Він нагадав, що зараз в РФ оголосили проведення контртерористичної операції в трьох областях – в Курській, Брянській та Бєлгородській.

“Вони оголошують проведення таких операцій, бо не можуть у своїй країні захистити власних громадян. Путін і його оточення завжди блефують, коли говорять, що вони застосують значно потужнішу зброю, ніж вони використовують на полі бою”, – сказав нардеп у етері Еспресо.

Наливайченко вважає, що б зараз Путін і його оточення не зробили, ситуація буде лише погіршуватись: у разі введення в Росії воєнного стану, він змушений буде оголосити про мобілізацію.

“Проте він не може цього зробити. В Курській області під час нашої операції велика кількість російських строковиків відразу здається в полон і це тільки на кордоні. Якщо уявити, що під час воєнного стану в Росії відразу мобілізують понад 200 тис. осіб, то мінімум 10% з них відразу будуть здаватись в полон. Путін веде Росію до масштабної катастрофи. В нього не залишилось гарних сценаріїв. Щоб він і його оточення не зробили, ситуація буде тільки погіршуватись”, – пояснив нардеп.

Можливість мобілізації в РФ

Дедалі більша нестача солдатів для війни в Україні спонукає Росію підвищити виплати контрактникам, щоб уникнути повторення непопулярної мобілізації. При цьому наразі ознак того, що це працює, мало. Про це пише Bloomberg, посилаючись на джерела у Кремлі та Міноборони РФ.

“Регіональні чиновники зараз не виконують у середньому більше третини своїх квот найму. … Ситуація може змусити Росію розпочати нову мобілізацію. Офіційні особи можуть представити це як захід ротації для відпочинку військ на передовій. … Призов може розпочатися вже наприкінці цього року”, – йдеться у статті.