РФ на фронті використовує тактику атак малими групами: експерт пояснив, у чому причина

РФ на фронті використовує тактику атак малими групами: експерт пояснив, у чому причина

На фронті у російських окупаційних військ переважає тактика атак малими групами. Причина тому – брак техніки у Росії, заявив військовий оглядач Денис Попович.

“Тактика “м’ясних штурмів”, або, більш нейтрально висловлюючись, тактика атак малими групами, переважає не тільки на Покровській ділянці. Така тактика використовується і на інших ділянках фронту: і в районі Часового Яру, і на Торецькому напрямку”, – зазначив він ефірі телеканалу FREEДОМ.

За його словами, таку тактику РФ використовує через нестачу техніки та активне її знищення на передовій. 

“Нині на фронті домінують дрони, які знищують техніку. З економічної точки зору вартість танка і витрати на його виготовлення незрівнянні з вартістю дрона і кількістю цих дронів”, – продовжив Попович.

При цьому потенціал РФ у живій силі перевищує потенціал у техніці. Людей в Росії багато – “їх можна ще призивати”.

“Влада вже збільшує виплати, щоб залучати людей для підписання контрактів зі збройними силами. Тому вони розглядають людей як ресурс, який можна використовувати більш щедро, ніж техніку”, – констатував оглядач.

Війна в Україні: ситуація на фронті

За даними моніторингового проєкту DeepState, російські окупаційні війська захопили Желанне та Орлівку Донецької області. Крім того, ворог просунувся в Нью-Йорку, Миколаївці, Журавці та Красногорівці. Офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає.

Водночас Генштаб ЗСУ повідомляє, що на передовій від початку доби, 14 серпня, станом на 22:00 відбулося 153 бойових зіткнення. Основні зусилля ворог продовжує концентрувати на Покровському напрямку. Там окупанти атакували українські підрозділи 55 разів.

Останні новини