Зеленський: на Ставці представлено стратегію щодо повернення українців з полону рф

Зеленський: на Ставці представлено стратегію щодо повернення українців з полону рф

На сьогоднішній Ставці Верховного Головнокомандувача була представлена стратегія щодо повернення українців із російського полону. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

“Щойно провів Ставку. Була доповідь Головкома Сирського. Фронт – наші основні напрямки захисту. Торецьк. Покровський та інші. Найбільше там російських штурмів зараз – і максимум оборонної нашої уваги. Пріоритетне постачання – саме туди. Всього, що зараз необхідно”, – повідомив Зеленський.

За його словами, окремо Головком доповів щодо операції в курській області.

“Є нове просування. Є нове поповнення нашого обмінного фонду. Також генерал Сирський доповів про завершення звільнення міста суджі від російських військових. І там зараз створюється українська військова комендатура. Звільнені також і ще кілька населених пунктів. Загалом уже більш ніж 80. Я дякую кожному нашому воїну, який усе це забезпечує. Молодці!” – наголосив Зеленський.

Президент також повідомив, що на Ставці була представлена стратегія щодо повернення українців з полону.

Сьогодні на Ставці була представлена стратегія щодо повернення наших людей із російського полону. Багато делікатних деталей. Того, що стосується формування списків. Того, що стосується роботи з партнерами. Я доручив ГУР, МВС, СБУ, ЗСУ представити суспільству деталі, які необхідно знати нашим людям щодо того, як повертаємо полонених. А також я доручив залучити до цієї роботи громадські організації рідних українських військових та цивільних, які зараз в полоні. Таке посилення довіри потрібне. Усе буде представлено на брифінгу

– повідомив Зеленський.