Німецький генерал розповів про успіхи ЗСУ в Курській області

Німецький генерал розповів про успіхи ЗСУ в Курській області

Генерал-майор Крістіан Фройдінг, який координує німецьку допомогу Україні, заявив, що повністю розуміє її рішення піти у наступ на прикордонну територію Росії.

“Скрізь, де військовий керівник має можливість взяти на себе ініціативу, він повинен нею скористатися. За моїми враженнями і розмовами, українці добре розуміють, на який ризик йдуть, але успішне проведення цієї операції може дати значний імпульс”, – цитує його NTV.

Останніми днями військовий перебував в Україні для проведенняя переговорів. За його словами,  просування українських сил на території РФ свідчить про те, що армія все ще має волю і здатність виграти цю війну. 

Згідно з підрахунками Фройдінга, Україна задіяла в цьому наступі чотири бригади – від чотирьох до шести тисяч солдаів. Ще від двох до чотирьох тисяч військових забезпечують їх логістикою та протиповітряним захистом з території України.

“Глибина захопленої території становить близько 30 кілометрів, ширина – близько 65 кілометрів. Ми оцінюємо загальну територію, на якій діють українські сили – не контролюють, а саме діють – приблизно в 1000 квадратних кілометрів. Це цікаво, тому що приблизно таку площу українські війська втратили на користь російських з початку року”, – зазначив він.

Наступ ЗСУ на Росію

6 серпня стало відомо, що українські військові зайшли на територію Курської області. Операція стала несподіванкою для Москви, Путін доручив Міністерству оборони вибити чужі війська, однак РФ це досі не вдалося.

Останні новини