Рекорди НАБУ: антикорупційний ефект чи крапля в морі?

Міноборони Естонії: росія не готова до контрнаступу у курській області

Україна змогла приховати свої плани підготовки до операції в Курській області, завдяки чому було досягнуто ефекту несподіванки. З огляду на це рф наразі не може провести контрнаступ у курській області. Про це заявив заступник начальника штабу дивізії Сил оборони Естонії підполковник Маттіас Пуусепп, пише ERR.

За словами Пуусеппа, російські збройні сили, ймовірно, мають проблеми з командуванням  на Курщині.

вони не змогли ефективно відреагувати на дії ЗСУ, і скоєні дії мають оборонний характер, тобто вони встановлюють оборонні лінії, переміщують підрозділи

– пояснив естонський підполковник. 

За його словами, ЗСУ змогли до останнього тримати свій план в таємниці, тож росія не очікувала наступу у курській області. Пуусепп також підкреслив, що наразі рф не готова до серйозного контрнаступу на курщині.

За повідомленнями російських соціальних медіа зс рф незабаром мають вчинити контрнаступ. Однак поки що немає ознак, що у зс рф є достатня кількість сил і районів, щоб розгорнути подібні значні дії

– впевнений заступник начальника штабу дивізії Сил оборони Естонії.

Пуусепп оцінює зону контролю українських Збройних Сил у “понад 500 квадратних кілометрів території Курської області”, але додає, що активні дії розгортаються на більшій площі, а наступ ЗСУ, хоч і повільніше, але триває.

Нагадаємо

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, станом на четвер, 15 серпня, ЗСУ взяли під контроль 82 населених пункти і просунулись на 35 кілометрів і контролюють понад тисячу квадратних кілометрів території рф. 

Останні новини