Рекорди НАБУ: антикорупційний ефект чи крапля в морі?

У Німеччині з метою економії вирішили заморозити додаткову фінансову підтримку України – ЗМІ

Федеральний уряд Німеччини, як пише Frankfurter Allgemeine Zeitung, найближчим часом не надаватиме Україні жодної додаткової фінансової підтримки. Це відбувається через те, що у нинішньому бюджетному плануванні не закладено грошей, які можна було б передати Києву.із посиланням на Bild.

За інформацією FAZ, правляча “світлофорна” коаліція зупиняє виплати насамперед з ініціативи міністра фінансів Крістіана Лінднера: у листі від 5 серпня він, як стверджується, попросив міністра оборони Бориса Пісторіуса припинити виділення грошей Україні та забезпечити “дотримання верхніх меж” бюджетних витрат.

Втім, усі вже узгоджені раніше виплати мають надійти Києву – це стосується й озброєння, яке Німеччина пообіцяла передати Україні. 2024 року Берлін має виділити на підтримку України вісім мільярдів євро, запланований максимальний ліміт на 2025 рік рівно вдвічі менший і становить уже чотири мільярди євро. Він уже розпланований, а додаткові заявки Міноборони ФРН більше не задовольнятимуться на вимогу канцлера Олафа Шольца, додає FAZ.

“… Олаф Шольц та його уряд заморожує фінансову і, отже, військову підтримку України”, – сказав у розмові з BILD депутат від ХДС Інго Гедехенс.

У той же час уряд Німеччини працює разом із країнами “Великої сімки” над тим, щоб відкрити для України інструмент фінансування за рахунок використання російських активів.

Останні новини