Бої в Курській області: експерт розповів, яку авіацію Україна використовує в операції

Бої в Курській області: експерт розповів, яку авіацію Україна використовує в операції

Триває операція Сил оборони України в Курській області РФ. І авіаційна компонента присутня там на усіх рівнях, починаючи від безпілотників, заявив аналітик, авіаційний експерт Костянтин Криволап.

“Оцей міст (через річку Сейм, – ред.) – його ж не просто так влупили, це скоріше за все HIMARS, а вже останній був нанесений скоріш за все ракетою Hammer – французька ракета – або, може бути, JDAM. Але думаю, що це був Hammer по ступеню ураження, може, 250 кілограмів, може, тонна”, – розповів він в етері телеканалу “Еспресо”.

При цьому Криволап зауважив, що нещодавно поставлені в Україну винищувачі F-16 на Курщині не застосовуються. Але там активно діють інші літаки, а також вертольоти. 

“F-16, наскільки мені відомо, там не літають, але там дуже серйозно працюють МіГи, дуже серйозно працюють Су-27, працюють наші гвинтокрили. Там повна військова операція, там всі роди військ задіяні й усі можливості задіяні, і ППО там є наше, і таке інше. І збиваємо гелікоптери Ка-52 із ПЗРК, збиваємо Су-34  – скоріш за все, це був Patriot. Тобто там все працює в повний зріст”, – заявив Костянтин Криволап.

Операція ЗСУ в Курській області РФ

За час української операції в Курській області під контроль Сил оборони взято вже понад 80 населених пунктів країни-агресорки. Зокрема, українські військові контролюють місто Суджа. 

The New York Times пише, що Україна прагне закріпити свої територіальні надбання в Курській області. І руйнування мосту через річку Сейм є перешкодою для російських мереж постачання.

Водночас американський військовий аналітик, професор Інституту стратегічних досліджень Військового коледжу армії США Джон Дені вважає, що українська операція в Курській області досі викликає багато запитань, але вже стає зрозумілим, що це не короткочасна акція, а частина довготривалої фронтової кампанії, яка може тривати до 2025 року. 

Останні новини