"Елементарна математика": Стефанчук пояснив, чому в Україні зростуть податки

"Елементарна математика": Стефанчук пояснив, чому в Україні зростуть податки

Питання збільшення податків в Україні є нагальним, Верховна Рада може розпочати його розгляд вже у вересні. Про це в інтерв’ю “Ми-Україна” сказав голова українського парламенту Руслан Стефанчук.

Він пояснив, що все, за що воює Україна, фінансується з державного бюджету України.

“Все інше нам фінансують поки наші партнери, всі інші витрати – соціальну сферу, бюджетні різні видатки – це наші партнери. Ми працюємо на Збройні сили України. І ми бачимо, що збільшується фронт, збільшується кількість мобілізованих. Це ж елементарна математика”, – підкреслив спікер.

За його словами, питання збільшення податків планують почати обговорювати з вересня, адже цього вимагає ситуація на фронті.

“Дійде до питання збільшення податків. Коли дійде – можливо вже починаючи з вересня ми почнемо говорити про ці питання, тому що є необхідність як мінімум виплачувати нашим військовим зарплати”, – резюмував Стефанчук.

Збільшення податків в Україні – останні новини

Україна вперше з початку російського вторгнення збирається підвищити податки у країні. За даними Bloomberg, податки підвищать на різноманітні товари, починаючи від палива та тютюнових виробів і закінчуючи продажем нових транспортних засобів, щоб підкріпити бюджет.

Пізніше УНІАН повідомляв, що підвищення податків вдарить по цінам. Зокрема, за прогнозами НБУ, проінфляційні ризики містить можливе впровадження військового збору з доходів підприємств.

Останні новини