Курська операція показала, що війна РФ проти України вже не безплатна, - полковник армії США

Курська операція показала, що війна РФ проти України вже не безплатна, – полковник армії США

Бойові дії у Курській області змушують РФ перемістити свої війська з інших частин фронту, де ЗСУ воюють під тиском переважаючої російської армії. Про це розповів полковник армії США у відставці, професор Військового коледжу армії США Роберт Гамільтон у коментарі для LIGA.net.

Він наголосив, що успішне вторгнення України на територію Росії стало великим збентеженням для Кремля, а також суттєвою невдачею у його намаганні подавати вторгнення в Україну як “безплатне” для громадян РФ. 

Проте, за словами Гамільтона, кінцевий вплив наступу на путінську владу нині незрозумілий. 

“Курська офензива шкодить режиму Путіна, але навряд чи спричинить його падіння. Якщо її не поєднати з іншими значними військовими поразками та економічними труднощами РФ”, – пояснює експерт.

Водночас директор Празького інституту досліджень з питань безпеки Борис Каліський в коментарі для видання підкреслив, що найкращою перспективою для ЗСУ є стратегічне зміщення російських військових зусиль. 

“Росія втрачає ініціативу, змушена перекидати війська, всередині країни зростає політичне інакомислення та невдоволення Путіним. Але наразі це (крах російського режиму. – Ред.) виглядає малоймовірним. Згадайте надії, що заколот Прогожина зможе послабити режим. Вийшло навпаки”, – додав він.

Курська операція – останні новини

Раніше колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов розповів, скільки військ потрібно Росії, аби повернути територію Курської області. 

“Ситуація на полі бою є дуже динамічною, з одного боку. А з іншого боку, ключовий фактор, який впливає на перебіг подій на території Курської області, – це фактор ресурсів. Якщо російська армія спромогнеться наростити своє угруповування військ на території Курської області до рівня 50 тис, то я думаю, що ситуація може докорінно змінитись. Але у російської армії станом на зараз немає таких ресурсів і їх нема де взяти”, – наголосив він. 

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський заявив про досягнення цілей у Курській області. Він додав, що Україна працює над забезпеченням зброєю та необхідними сильними рішеннями партнерів наших дій на фронті.

“Головком доповів і щодо нових деталей операції в Курській області. Досягаємо поставлених цілей. На ранок є і чергове поповнення обмінного фонду для нашої держави”, – зауважив він. 

Останні новини