"Незабаром зробимо їм ще кілька сюрпризів": бійці розповіли про бої з росіянами на Курщині

"Незабаром зробимо їм ще кілька сюрпризів": бійці розповіли про бої з росіянами на Курщині

 

Операція в Курській області стала приємною “відпусткою” для українських бійців, перекинутих туди з пекла на Донбасі. Про це вони розповіли журналістам британського видання The Times.

“Порівняно з там, це як відпустка. Коли ми заїхали, у мене була посмішка, як на рекламі зубної пасти. Ми відчули ейфорію, полегшення”, — сміється 30-річний Сергій, підрозділ якого отримав наказ вийти з окопів у зруйнованому місті на Донбасі для участі в зухвалому наступі України через російський кордон на Курськ.

Згадуючи бої за Торецьк, боєць каже, що там точиться боротьба “за купу руїн”, оскільки “жодної будівлі не залишилося”.

“Іноді ми втрачали надто багато людей, борючись на відстані кількох метрів. Я не знаю, що буде з Покровськом, але він буде знищений в процесі. Вони борються за руїни”, — сказав Сергій, згадуючи приречені битви за такі міста, як Бахмут і Сєвєродонецьк.

На позиції в Торецьку, звідки зняли підрозділ Сергія, командування прислало резерви. Боєць вважає, що його перебування в Курській області ще не скоро закінчиться.

“Ми будемо тут деякий час. Розширення лінії фронту означатиме, що Росії доведеться передислокувати сюди більше сил. Незабаром ми сподіваємося зробити їм ще кілька сюрпризів”, — сказав він.

Останні новини