США обговорюють з Україною цілі операції в Курській області, - Пентагон

США обговорюють з Україною цілі операції в Курській області, – Пентагон

Сполучені Штати Америки продовжують обговорювати з українським керівництвом цілі України в Курській області.

Про це під час останнього брифінгу повідомив прес-секретар Пентагону генерал-майор Пет Райдер. “Ви чули, як президент Зеленський сказав, що це створення буферної зони, тож ми продовжуємо обговорення, щоб дізнатися більше про їхні цілі. Наш фокус і надалі полягає в тому, щоб допомогти Україні бути вільною і суверенною країною, здатною стримувати російську агресію в майбутньому”, – зазначив він.

Відповідаючи на питання, чи розглядають Сполучені Штати Америки можливість зняття обмежень на удари по Росії, Райдер сказав, що американська політика щодо дальнобійних ударів не змінилася.

Також він зазначив, що вони завжди шукають шляхи прискорення надання допомоги Києву, і контактна група “Рамштайн” є чудовим майданчиком для обговорення цих питань.

Операція ЗСУ в Росії

Українська влада повідомляла, що армія пішла у наступ, щоб припинити обстріли прикордонних регіонів з боку Росії. Крім того, швидке просування допомогло поповнити обмінний фонд.

Згідно зі словами президента Володимира Зеленського, під контролем Збройних сил України вже перебуває понад 1250 квадратних кілометрів російської території.

Останні новини