Врятуватися від ЗСУ: влада РФ просить жителів трьох областей не заходити на сайти знайомств

Врятуватися від ЗСУ: влада РФ просить жителів трьох областей не заходити на сайти знайомств

МВС РФ просить жителів Курської, Бєлгородської та Брянської областей не користуватися камерами відеоспостереження і сайтами знайомств, щоб ЗСУ не могли “зібрати інформацію”.

Як повідомляють росЗМІ, Міністерство внутрішніх справ РФ випустило пам’ятку з інформаційної безпеки на території Бєлгородської, Курської та Брянської областей, що межують з Україною.

У ній перераховані рекомендації поведінки в соціальних мережах, як для звичайних громадян, так і для військових і співробітників силових структур. Передбачається, що “поради” завадять українським військовим збирати розвіддані на території Росії.

Як пише “Медуза”, зокрема, місцевих жителів просять відмовитися від використання камер відеоспостереження і сервісів онлайн-знайомств, які активно використовуються “для легендованого збору інформації”.

“Противник масово виявляє ip-діапазони на наших територіях і підключається до незахищених камер відеоспостереження віддалено, переглядаючи все – від приватних дворів до доріг і трас стратегічного значення. У зв’язку з цим, якщо немає гострої необхідності, то камерами відеоспостереження краще не користуватися”, – цитує пам’ятку одне з пропагандистських агентств.

Також у МВС РФ попросили росіян не викладати в соцмережах записів із відеореєстраторів або проводити стрім під час поїздок автомагістралями, оскільки на них може потрапити військова техніка.

Військовим, які перебувають у прикордонних областях, рекомендують, за можливості, не використовувати телефони з великою кількістю службової та особистої інформації, не відкривати посилання від незнайомих людей, а також видаляти з чатів товаришів по службі, які потрапили в полон.

“Необхідно контролювати і модерувати чати, а також оперативно видаляти з них акаунти осіб, які потрапили в полон до противника, а також акаунти осіб, до чиїх телефонів противник отримав доступ”, – заявили в поліції.

Силовиків і військових попросили відключити функцію “Люди поруч” у Телеграмі, прибрати фотографії та змінити нікнейми, за якими можуть вирахувати їхнє місце служби.

“Якщо в пошуковій видачі ваш номер виходить як записаний у третіх осіб у вигляді “Льоша ФСБ”, “Паша Росгвардія”, “Міша 123 полк”, цей номер потрібно змінити, він скомпрометований”, – додали в російському МВС.

Службовцям прикордонних територій рекомендували закрити персональні дані і прибрати всі геомітки в соцмережах, щоб ЗСУ не могли “виявити фактичне місце розташування військових і силовиків”.

Як зазначається, у Курській області влада РФ ввела режим надзвичайної ситуації – спершу регіонального, а потім – федерального масштабу. З 10 серпня в Курській, Бєлгородській і Брянській областях діє режим контртерористичної операції.

Курська область – останні новини

Своєю чергою військовий експерт Олександр Коваленко вважає, що зона контролю в Курській області не стане стаціонарною лінією боєзіткнення і буде розширюватися. 

“Тут лише питання, яка зона контролю буде розширюватися швидше – в Курській області, чи рух РФ на Мирноград та Покровськ. Я думаю, що саме перший варіант і це буде елементом тиску безпосередньо на російське військово-політичне керівництво”, – зауважив він. 

Останні новини