"Я краще піду на фронт": боєць пояснив, чому не хоче служити в ТЦК після поранення

"Я краще піду на фронт": боєць пояснив, чому не хоче служити в ТЦК після поранення

Командир одного з відділень Третьої штурмової бригади Сергій Тягій з позивним “Рембо” переживає, аби після військово-лікарської комісії його не відправили служити у частини забезпечення або в ТЦК. Відомо, що воїн проходить лікування після поранення, яке отримав під Авдіївкою. 

“Я краще піду на фронт. Якщо моя рука не буде повноцінно працювати, то піду на міномет. Якщо буде добре, то повернуся назад у піхоту. Я вважаю, якщо є руки й ноги, то потрібно боротися до кінця. Немає значення, це піхота чи рота вогневої підтримки, проходиш тилову службу чи займаєшся озброєнням та забезпеченням. Вважаю, якщо в людини немає реальних проблем, то їй не місце в цивільному житті. Потрібно виконувати роботу, яка зараз потрібна, а на фронті всі професії потрібні”, – наголосив він в інтерв’ю “Суспільне Чернівці”. 

“Рембо” також вважає, що медійність військових є правильним напрямком, аби заохочувати людей вступати до лав третьої штурмової бригади. 

“Якщо цивільна людина подивиться в YouTube інтерв’ю з бійцем нашої бригади, то може більше від нього дізнатися. Якби військовий йшов вулицею, людина б не підійшла до нього із запитаннями, чи варто та куди краще йти служити. Тому медійка – це плюс”, – підкреслив Сергій.

За його словами, наразі найкраще обирати бригаду через рекрутингові центри, які є у великих містах. Якщо людина отримала повістку, то вона може прийти у рекрутинговий центр 3 ОШБр, аби потрапити саме в той навчальний центр, звідки її може забрати бригада. 

“У нас всі бійці вмотивовані, бо вони не потрапляють сюди з ТЦК. У нас немає такого, що от заламали вам бійця, навчайте його й воюйте далі. Є рекрутинг, тестовий тиждень, коли кожен чоловік чи жінка можуть спробувати себе в ролі штурмовика або бойового медика. Опісля охочі можуть підписати контракт – повісток ніхто не роздає. Переважна більшість бійців бригади – молоді хлопці, які знають, чому вони прийшли в цю бригаду. З такими побратимами легше воювати, бо я знаю, що у будь-який час не почую від них, що вони не можуть, не хочуть чи не будуть. Є завдання – його треба виконати”, – зауважив військовий. 

Мобілізація в Україні – останні новини

Раніше командир роти Третьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр) Антон “Тоха” Радько заявив, що Україна має перемогти, і для цього кожен має включитись у боротьбу.

“Кожен має включитись і розуміти, що це не просто локальний конфлікт, не тимчасовий конфлікт, а це – війна за виживання нашої нації. Навіть з тим ресурсом, що у нас є, ми можемо і ми маємо перемогти”, – зауважив він.

Своєю чергою народний депутат Федір Веніславський оцінив темпи мобілізації в Україні. За його словами, профільний комітет парламенту має усі статистичні дані про темпи мобілізації в Україні, але ці цифри є державною таємницею.

Останні новини