Росіяни вдарили по дитячому кафе на Запоріжжі: поранений хлопець помер у лікарні

Росіяни вдарили по дитячому кафе на Запоріжжі: поранений хлопець помер у лікарні

Російські окупаційні війська продовжують тероризувати мирне населення України. У вівторок, 20 серпня росіяни завдали удару по Запорізькій області. 

Про це повідомив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров. За його словами, ворог атакував Малокатеринівку. Удар прийшовся по дитячому кафе. 

“Троє поранених дітей, одна із них в тяжкому стані. Ворог влучив прямо у дитяче кафе. Терорист калічить цивільних людей і не зупиниться навіть перед дітьми. Маємо зупинити”, – йдеться у повідомленні.

Оновлено19:50: Поліція показала кадри наслідків обстрілу селища Малокатеринівка. Відомо, що боєприпас, тип якого встановлюється, влучив поруч із торговельним кіоском.

“Унаслідок влучання поранення отримали  четверо дітей: 11, 14, 15 та 17 років, та дівчина, 18-ти років. Допомогу постраждалим на місці події надавали парамедики поліції. 15-річного хлопця доставлено до обласної клінічної лікарні у непритомному стані, медики проводять реанімаційні заходи, стан інших постраждалих стабільний”, – зазначили правоохоронці.

Оновлено 20:38: 15-річний хлопець, який дістав поранень внаслідок атаки по Малокатеринівці, помер у реанцімації. Про це повідомила Людмила Волик, староста селища Малокатеринівка, пише “Суспільне”. 

Удар по дитячому кафе у Запорізькій області

Оновлено 20:45: В Офісі генерального прокурора підтвердили смерть хлопця. Поранений підліток помер під час реанімаційних заходів. 

“Ще один злочин Росії за межами людяності. Ми не зупинимось, поки винуватці цієї злочинної агресії не постануть перед судом”, – наголосив генеральний прокурор Андрій Костін.

За даними слідства, 20 серпня близько 17:40 війська РФ здійснили обстріл передмістя Запоріжжя. Відбулося влучання ворожого снаряду в обʼєкт відпочинку, розташованого поблизу дитячого майданчика села Малокатеринівки Запорізького району.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Атаки РФ по Україні

Вночі 20 серпня російські окупаційні війська тероризували Україну безпілотниками. На Тернопільщині після нічного ворожого обстрілу виникла потужна пожежа на одному з підприємств.

Загоряння сталося внаслідок влучання в одну з місткостей, де зберігались паливно-мастильні матеріали. Людей закликали зачинити вікна та обмежити перебування на вулиці.

Крім того, росіяни запустили ударні безпілотники по Києву, а вранці били по столиці України ракетами. Ворожі ракети наші воїни ліквідували ще на підступах до столиці.

У КМВА зазначили, що це була вже 41 оголошена повітряна тривога для Києва від початку серпня та вже пʼята ракетна атака по столиці цього місяця.

Останні новини