Може стати із солодкої дуже гіркою: Жорін оцінив перспективи Курської операції

Може стати із солодкої дуже гіркою: Жорін оцінив перспективи Курської операції

Курська операція Збройних сил України однозначно є успішною історією, навіть враховуючи тільки обмінний фонд, але надалі є багато варіантів, в яких вона може стати “дуже гіркою”, сказав екскомандир Азову, заступник командира 3-ї ОШБр Максим Жорін в інтерв’ю Radio NV.

“Однозначно увійде в історію. Це є надзвичайно успішна операція на цей момент. Проте дуже важливо розуміти, чим вона буде закінчуватись. На жаль, є дуже багато варіантів, в яких вона може стати вже не такою солодкою, а навіть дуже-дуже гіркою”, – прокоментував Жорін.

Він зауважив, що поки не має розуміння того, як її планують закінчувати, який стратегічний замисел. Але від цього насправді дуже багато що буде залежати. 

“Саме від того, як ця кампанія буде завершена, які там кінцеві цілі стоять.Тому що те, що відбувається зараз, – це, безумовно, успіх і плюс для нас. Але все це рівно до того моменту, поки ми не вирішимо, як ми будемо її закінчувати. Чи ми там будемо утримуватись, чи ми будемо далі просуватися? Від цього насправді все залежить. І від того, як буде далі просуватися [наступ], насправді і буде [зрозуміло] основний ефект, і оцінку можна буде дати тому, що відбувається в Курській області”, – сказав Жорін.

За його словами, на цей момент наступ на Курщині майже ніяк не вплинув на ділянки фронту в Україні. Ті сили ворога, які тут були, тут і залишилися, тому, відповідно, напруга нікуди не поділася, не змінилася. Але наступ на Курщині вплинув на морально-психологічний стан всієї країни.

“Причому в деяких випадках навіть затьмарив сприйняття того, що відбувається. [Вплинув] і на військових, на багатьох – безумовно, позитивно в морально-психологічному сенсі”, – заявив екскомандир Азову.

Він зауважив, що в перші дні операції ще можна було говорити про те, що трохи зменшилась кількість авіації, КАБів, але на сьогодні абсолютно жодного впливу на жодну з ділянок фронту вона не має.

“Це, дійсно, історична операція і однозначно, в будь-якому випадку, вона увійде в історію. Але більше, мабуть, навіть політичні наслідки вона має. Проте практичних… На жодну з ділянок вона майже не вплинула”, – сказав Жорін.

Курська операція – новини

Ветеран російсько-української війни, екскомандир роти батальйону “Айдар” Євген Дикий сказав, що Курська операція – це найпотужніший хід України за крайні півтора року війни. 

Напередодні Жорін вже повідомляв, що успіх операції ЗСУ в Курській області не мав суттєвого впливу на теперішню оперативну ситуацію в Донецькій області, а саме на Покровському напрямку. Наразі цей напрямок залишається найскладнішим, оскільки бої не припиняються. 

А за даними джерел Bloomberg, Росія в принципі не планує перекидати сили зі сходу для захисту Курщини.

Останні новини