Росія продовжує втрачали солдат: Генштаб розповів про успіхи ЗСУ у знищенні противника

Росія продовжує втрачали солдат: Генштаб розповів про успіхи ЗСУ у знищенні противника

Сили оборони України за минулу добу знешкодили майже 1,2 тисячі російських загарбників.

Як йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ у соціальній мережі Facebook, загальні втрати РФ склали вже близько 605 тисяч 330 осіб. Крім того, у противника знищено багато військової техніки та озброєння:

При цьому, як відзначають у Генштабі, у зв’язку з постійним надходженням уточнених розвідувальних даних, виникла потреба коригування деяких позицій загальних втрат противника – крилатих ракет. Так, станом на вчора, загальні дані свідчили, що було збито 2 тисяч 443 ракети, що на одну більше, аніж сьогодні.

Як повідомив командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, Сили оборони збили 14 ударних дронів “Шахед”, які запустили російські загарбники.

Зокрема, у ніч на 23 серпня 2024 року ворог атакував двома балістичними ракетами “Іскандер-М”/KN-23 із Воронезької області та 16-ма ударними БпЛА типу “Shahed” (райони пусків – Єйськ, Курськ – РФ).

“В результаті протиповітряного бою авіацією, підрозділами радіоелектронної боротьби та розрахунками мобільних вогневих груп Сил оборони України збито 14 “шахедів”. Ще два – локаційно втрачені, інформація щодо руйнувань не надходила”, – повідомив Олещук.

За його словами, протиповітряна оборона працювала у Черкаській, Кіровоградській, Полтавській та Сумській областях.

Війна в Україні – останні новини

Як повідомляв УНІАН, за даними аналітиків Інституту вивчення війни, просування російських окупантів у напрямку Покровська змусило ЗСУ відійти з позицій на південний схід від міста. Противник намагався реалізувати тактичне оточення українських сил у цьому районі. ЗСУ були змушені відійти, щоб вирівняти фронт і зберегти життя особового складу.

Колишній командувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес заявив, що РФ точно втратила тисячі досвідчених військових.

Останні новини