Кондратюк висловився про Данилка, який співає російською під час війни: "Вигороджує себе"

Кондратюк висловився про Данилка, який співає російською під час війни: "Вигороджує себе"

Український продюсер Ігор Кондратюк висловився про відомого артиста Андрія Данилка, який виступає в образі Вєрки Сердючки. Він вважає співака неавторитетним в українському суспільстві, а тезами про мову виконавець, мовляв, себе вигороджує.

Продюсер висміяв тези Данилка, який продовжує виконувати російськомовні пісні на своїх концертах на третій рік великої війни. Кондратюк каже, що Андрій – це “геніальний актор”, проте його думки щодо мовного питання зовсім не є такими.

“Андрій Данилко – геніальний актор. Мені, чесно кажучи, байдужі його думки з приводу якихось філософських, фундаментальних питань. Якщо мене такі питання цікавлять, то я звертаюсь до людей, які фахово в цьому краще обізнані, ніж Андрій”, – зазначив знаменитість.

Ігор каже, що Данилко просто не хоче переходити на українську і заявами про те, що російська не належить ворогові і не є мовою агресора, лише вигороджує себе. Ба більше, продюсер переконаний, що Сердючка вже втратила авторитет серед українців, який був раніше.

“Авторитет Андрія Данилка, на мій погляд, закінчується його піснями і, може, там деякими його членствами в журі. Крапка. Я до цього простіше ставлюся. Андрій Данилко просто так себе вигороджує. Він вважає, що його російськомовна творчість прекрасна”, – додав Кондратюк.

Як відомо, Данилко виступав в Юрмалі на фестивалі Лайми Вайкуле. Там він дав інтерв’ю латвійському мовнику, під час якого розмовляв російською. Артист заявив, що не буде перекладати своїх хітів на українську і закликав українців “не примушувати його”.

“Коли мені кажуть, що я розмовляю мовою агресора, то я кажу: “А може, агресор розмовляє російською?”, – сказав Андрій. 

Це висловлювання зірки Кондратюк прокоментував. Він назвав його дивним та недоречним під час війни.

“Це взагалі дивна історія про те, що це вони розмовляють російською, його, мовою. Це смішно звучить. Країна-носій російської мови – це, звичайно ж, Росія, а не Полтавщина, з якої пішов Андрій Данилко”, – підкреслив продюсер.

Останні новини