Чому сьогоднішній день нещасливий: прикмети в народне свято 24 серпня

Чому сьогоднішній день нещасливий: прикмети в народне свято 24 серпня

Народне свято сьогодні вважається небезпечним через розгул нечисті та неупокоєних душ. Дізнайтеся, яке сьогодні свято в Україні, які є прикмети погоди та що заборонено робити, щоб не потрапити в неприємності.

Яке свято сьогодні в Україні 24 серпня

За новим стилем церковне свято 24 серпня присвячене учневі Іоанна Богослова святому Євтихію, митрополиту Київському Петру Чудотворцю і рівноапостольному Косьмі Етолійському. За старим стилем сьогодні згадували ченців Києво-Печерського монастиря Василя і Феодора. Ці святі перед постригом пожертвували своє майно біднякам, тому вважаються покровителями безкорисливих і щедрих людей.

Сьогоднішній день вважається нещасливим. За прикметами, у цю дату землею розгулюють привиди та неупокоєні душі, які можуть мучити людей. Вони можуть заманити в гущавину, тому від дому намагалися далеко не відходити. Найбільше духи не люблять п’яниць, тому наші предки намагалися не пити алкоголь.

У це народне свято наші предки стригли овець, а з вовни в’язали теплі речі перед осінню. Згідно з прикметами, стрижка додасть баранчикам здоров’я і зміцнить їхній імунітет. Загалом дата вважається вдалою для рукоділля та творчості.

24 серпня відчувалося наближення осені. Ночі ставали довшими і холоднішими, на деревах з’являлося жовте листя, а у водоймах уже не купалися. Чоловіки займалися заточуванням лопат, серпів, кіс та іншого городнього інвентарю. У народі говорили, що в доброго господаря всі інструменти мають бути заточені після жнив, інакше наступного року вони недовго прослужать.

24 серпня – знак зодіаку

Народжена 24 серпня людина за знаком Зодіаку буде Дівою. Іменинники цього дня дуже діловиті і постійно шукають вигоду для себе, вміють добре заробляти. За характером вони мовчазні і трохи хитрі. Люблять вчитися і читати. Також дуже люблять природу і тварин. Серед них багато довгожителів.

Що не можна робити 24 серпня

За давніми прикметами 24 серпня не можна гуляти в малолюдних і важкодоступних місцях – густих лісах, болотах, пустирях, на будівництвах. Всі небезпечні місця в цей день стають ще небезпечнішими, а також сильно зростає ризик травмуватися або заблукати. Особливо небезпечно вирушати на природу на самоті або в стані сп’яніння.

Також 24 серпня не варто ходити на кладовище.

Строго заборонено в цей день пити алкоголь, інакше є ризик зіткнутися з нечистю.

День невдалий для риболовлі та збору грибів.

Прикмети погоди 24 серпня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Останні новини