"Будуть згубними": нардеп Костенко розповів про наслідки Курської операції для Росії

"Будуть згубними": нардеп Костенко розповів про наслідки Курської операції для Росії

Українські військові нав’язали ворогу свої дії на іншому напрямку, відкривши в Курській області новий фронт, який є незахищеним у Росії. Таку думку висловив нардеп, секретар Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко в ефірі “Еспресо”.

“Варіантів розвитку дій ЗСУ на Курщині може бути декілька. По-перше, ми можемо продовжувати наступ, і це залежить від наших резервів, можливостей, а також від того, як ворог буде перекидати свої резерви. Противник перекидає потроху, але все одно у нього ще немає можливості зупинити фронт. Головне – ми просуваємося, розширюємо плацдарм. Відповідно, перший варіант – ми можемо далі просуватися. Другий варіант – ми стаємо, закопуємося, робимо лінії оборони й тримаємо їх”, – пояснив політик.

Костенко наголосив, що метою Курської операції є те, що Україна нав’язала свої дії РФ на іншому напрямку, а це є дуже важливим під час війни. За його словами, найголовнішим є те, що ЗСУ показали, зайшовши в Курську область, що відкрився фронт, який є незахищеним. 

“Нам і розвідка доповідала щодо захищеності кордонів РФ, приблизно такої, яка була на Курщині, – строковики, фсбшники, прикордонники, якісь “зуби дракона” та побудовані лінії оборони, які проривають наші десантники. Тому ми показали головне – що і на тій стороні ми діятимемо так само, уражатимемо і захоплюватимемо там об’єкти. Це взагалі міняє хід війни й Росії потрібно тепер буде прилаштовуватися. Бачимо, що у росіян у пріоритеті Донецька область замість своїх земель, але наслідки Курської операції ще попереду і вони будуть згубні для РФ”, – запевнив полковник СБУ. 

Курська операція – останні новини

Як писав УНІАН, у Курській області російські загарбники використовують проти ЗСУ переобладнаний багатоцільовий транспортер легкий броньований (МТ-ЛБ). У народі його називають “мотолига”. За словами військового експерта, останнім часом “мотолиги” замінили окупантам усе, що тільки можна було замінити.

Водночас експерт Валерій Рябих вважає, що операція в Курській області змінила стратегічну ініціативу на користь ЗСУ. Він наголосив, що закриття котла, який обмежений з усіх сторін перепонами для російських військ, що діють у цьому районі, є важливим стратегічним досягненням.

Останні новини