"Можемо зробити дуже гарну картинку": офіцер розповів про плани ЗСУ щодо Покровська

"Можемо зробити дуже гарну картинку": офіцер розповів про плани ЗСУ щодо Покровська

Плани щодо ситуації навколо Покровська, що на Донеччині, повинні укладати у Генеральному штабі ЗСУ. Швидше за все, наразі там плануються ці операції. Таку думку висловив офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка ЗСУ Сергій Цехоцький в інтерв’ю Radio NV.

Коли журналіст запитав у військового, наскільки швидко росіяни можуть підійти ближче до міста та коли можуть початися бої у самому місті, він відповів: 

“Я знаю більше, скажу менше. Ми можемо зробити дуже гарну картинку. Якщо все складеться так, як треба, то ворога може чекати дуже, для них дуже негарна несподіванка, а для нас – дуже гарна. Але ми, як просто військовослужбовці, які на певній ділянці стоїмо, свою задачу виконуємо. Це вже не від нас залежить. Це плани, які повинні укладати у Генеральному штабі. Вони, думаю, планують ці операції”, – зауважив Цехоцький.

За словами офіцера, ворог з квітня втратив багато особового складу та техніки на цьому напрямку. 

“Ресурсу спалено дуже багато. І скільки б їх не було багато, все одно вони закінчуються. Це також треба враховувати. Я на що хочу звернути увагу? Я хочу звернути увагу на те, що ворог не безкінечний. Це не Кащей безсмертний, що в нього десь голку треба дістати. Хоча це також має сенс – це життя цього недопрезидента Путіна. Але і ця піхота, яка йде, дуже уважно також ютуби дивиться, інтернет, інформація до них доходить – як ми поводимося з полоненими їхніми, як ми поводимося з цивільним населенням в Курській області. Плюс вони розуміють в будь-якому випадку, що вони окупанти”, – підкреслив військовий.

Цехоцький вважає, що швидкого просування точно не буде, адже чим більший населений пункт, тим більше гине там російських окупантів. 

“А, на мій погляд, це моя суб’єктивна думка, що щось буде цікаве відбуватися саме на цій ділянці фронту. І в той час це буде потрібно”, – додав він.

Також журналіст запитав офіцера, якщо росіяни перейдуть трасу Карлівка-Покровськ, то є ймовірність, що вони одразу активізують свої угруповання у Вугледарі, то чи будуть окупанти в такому разі пробиватися та йти на зустріч один одному, аби відрізати багато українських сил, на що військовий відповів:

“Розглядаємо всі плани, будь-які. Щось передбачити і сказати точно, що це буде або не буде, неможливо, розумієте? Це війна, тому передбачати треба не тільки цей, а й багато інших варіантів, які може противник застосувати. Інше питання: а чи є в них резерви для такої більш масштабнішої операції? Тут питання. Тому що зараз все ж таки, в будь-якому випадку, частина особового складу задіяна буде на курсько-брянському напрямку, плюс харківський і південний напрямки, запорізький – вони також потребують особового складу. Скільки там би не було техніки, а повинна бути піхота. І кожен день цієї піхоти стає менше. Надійся на гірше, але роби так, щоб цього не відбулося”.

Ситуація на Покровському напрямку – останні новини

Раніше аналітик DeepState Роман Погорілий заявив, що ситуація на Покровському напрямку складна та лише погіршується. За його словами, згідно з останніми даними, росіяни захопили ще один населений пункт.

“Ворог захопив Новогродівку і намагається закріпитися там, зокрема в багатоповерхівках. Він також намагається пробиватися і посилювати свої позиції. Росіяни просуваються південніше, зокрема в районі Птичого, де відбулися зміни”, – пояснив він.

Водночас колишній співробітник СБУ Іван Ступак розповів, коли можуть розпочатися бої за Покровськ. Він зауважив, що цей напрямок є “одним із найкривавіших”.

“Офіційне керівництво Києва заявило, що є 14 днів у місцевих жителів Покровська для того, щоб безпечно покинути своє місто. Цілком можливо, що восени ми побачимо перші серйозні бої за місто Покровськ, до якого приблизно залишилося близько 15 км у російської армії”, – сказав Ступак. 

Останні новини