Атака РФ: Повітряні сили збили 5 крилатих ракет та 60 "шахедів"

Атака РФ: Повітряні сили збили 5 крилатих ракет та 60 "шахедів"

У ніч на 27 серпня 2024 року радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та супроводжено 91 засіб повітряного нападу противника. Про це повідомив Командувач Повітряних Сил Микола Олещук.

Цієї ночі окупанти завдали удару по Україні ракетами різних типів та ударними БпЛА:

Станом на 9:00, в результаті бойової роботи протиповітряною обороною збито:

Десять ворожих безпілотників локаційно втрачені (імовірно впали) на території України, один перетнув кордон із білоруссю, ще близько десяти знаходяться в повітряному просторі України.

“До відбиття повітряного нападу противника залучено авіацію, зенітні ракетні підрозділи, засоби РЕБ та мобільні вогневі групи Сил оборони України”, – сказано у повідомленні.

Бойова робота велась у більшості регіонів країни: у Київській, Хмельницькій, Рівненській, Вінницькій, Черкаській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Хмельницькій, Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Житомирській, Сумській, Чернігівській та Кіровоградській областях.

Масований удар РФ 27 серпня

Вночі окупанти завдали комбінованого, ракетно-дронового удару по Україні. Вони застосували ударні БпЛА, балістичні, крилаті та аеробалістичні ракети.

Як повідомив начальник Київської МВА Сергій Попко, у Києві повітряна тривога з початку доби оголошувалася 4 рази і тривала сумарно понад 5 годин. Спочатку вона була через атаку дронів, які заходили на місто хвилями та з різних напрямків.

Близько третьої ночі росіяни піднял кількастратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

Останні новини