Експерт припустив, що може пригальмувати наступ армії РФ на Покровськ

Експерт припустив, що може пригальмувати наступ армії РФ на Покровськ

Необхідність формування південного флангу загальмує просування російських військ у напрямку міста Покровськ на Донеччині та може відтермінувати завершальну фазу наступальної операції РФ, зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

“Наступ на Покровськ пригальмує Селидове. Як і очікувалося, російські війська, вийшовши на рубіж Гродівка-Новогродівка, останню практично поглинувши, повернули на південь – на Селидове. Це було очікувано, оскільки, продовжуючи наступ на Покровськ і виходячи за межі Новогродівки, російські війська опинилися б у вкрай незручному та небезпечному становищі, з урахуванням їхнього незахищеного південного флангу”, – зазначив експерт.

Він припустив, що в небезпечному становищі можуть опинитися українські підрозділи на Курахівському напрямку. Водночас необхідність формування південного флангу потребуватиме зосередження серйозного ресурсу російських військ, “який буде в цьому процесі в певному сенсі сточений”, додав Коваленко.

“Біля Селидового він уже сточується і досить-таки інтенсивно… Загалом, необхідність російських військ перерозподіляти ресурс, водночас без необхідного перегрупування, дає тимчасовий карт-бланш зі зміцнення позицій до Покровська і Мирнограда. Головне правильно скористатися цим карт-бланшем, який теж не нескінченний”, – резюмував експерт.

Наступ на Покровськ – актуальне

“Цю ситуацію треба стабілізувати дуже швидко, тому що ворог має величезні просування. Ми мало не щодня позначаємо на карті втрату населених пунктів”, – заявив співзасновник та аналітик DeepState Роман Погорілий.

Останні новини