Кириленко вніс 30 млн грн застави та продовжує виконувати обов’язки голови Антимонопольного комітету

Після того, як суд відмовив у арешті колишнього очільника Донецької ОВА та голови Антимонопольного комітету України Павла Кириленка, він вніс 30 млн грн застави та повернувся до роботи. Ідеться про запобіжний захід, призначений йому 28 серпня Вищим антикорупційним судом.

Про це повідомили у ВАКСі, передає “Суспільне”.

На засіданні 15 серпня прокурори просили суд відправити Кириленка під варту з можливістю застави у 120 млн грн. Однак 28 серпня за рішенням суду Кириленку було обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 30 млн грн, а також встановили особисті обв’язки терміном на 2 місяці.

У коментарі “Суспільному” він повідомив, що продовжує виконувати обов’язки голови Антимонопольного комітету, адже на час слідства його не відсторонювали від роботи.

Зазначимо, що 25 березня 2024 року САП та НАБУ розпочали кримінальне провадження щодо голови АМКУ Павла Кириленка за статтями “незаконне збагачення” та “декларування недостовірної інформації”. Це сталося після того, як журналісти “Схем” оприлюднили розслідування, у якому йшлося, що родичі з боку дружини Кириленка придбали “елітне майно” в Ужгороді, Києві та області на 70 млн грн, що не відповідає їхнім заробіткам.

14 серпня НАБУ та САП повідомили голові Антимонопольного комітету Павлу Кириленку про підозру. Йдеться про незаконне збагачення на 56,2 млн грн, а також неправдиве декларування. За даними слідства, у 2020–2023 роках Кириленко на посаді керівника Донецької ОВА, набув 21 об’єкт нерухомого майна та 1 люксовий автомобіль шляхом реєстрації права власності на родичів своєї дружини.

Останні новини