Варто перестати ставитися до рф, як до загрози світового масштабу, та дозволити Україні встановити в регіоні мир і порядок - Подоляк

Японія готує новий проєкт грантової допомоги для відновлення України

 

Наразі уряд Японії готує черговий проєкт грантової допомоги для України. Тому для японської сторони дуже важливо розуміти ключові потреби та виклики у відновленні. Про це заявили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Виконувач обов’язків Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков та Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі обговорили можливі напрями подальшої співпраці.

“Сьогодні ми маємо багато потреб. У першу чергу це підготовка до чергового опалювального сезону, інвестиції в захист енергосистеми, яку постійно намагається знищити ворог, і забезпечення доступу людей до питної води, зокрема через втрату Каховського водосховища. Також в пріоритеті відновлення житла та пошкодженої транспортної інфраструктури, впровадження енергоефективних заходів”, — розповів Шкураков.

Він зокрема  подякував за ту допомогу, яку надає Уряд та народ Японії, а також окреслив найбільш гострі потреби України.

“Своєю чергою Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі повідомив, що наразі уряд Японії готує черговий проєкт грантової допомоги для України. Тому для японської сторони дуже важливо розуміти ключові потреби та виклики у відновленні”, — розповіли у міністерстві.

Останні новини