Чому Кремль може "відвернутися" від Курської області: аналітик назвав причину

Кремль може “відвернутися” від Курської області: аналітик назвав причину

 

Кремль у політичних цілях може віддати пріоритет військовим успіхам на території України, а не наведенню ладу в Курській області, вважає аналітик відкритих даних Еміль Кастехельмі з фінського проєкту Black Bird Group. Свою думку з цього приводу він висловив в інтерв’ю “Радіо Свобода”

Він припустив, що деякі росіяни “будуть обурені і критикуватимуть Кремль: “Але коли Кремль дійсно дбав про простих громадян? Це диктатура, їй це не потрібно”.

Говорячи ж про Курську операцію ЗСУ загалом і як її сприймають на Заході, аналітик зазначив:

“Це здивувало західних союзників на високому рівні. Це показує, що Україна здатна на сюрпризи, і Україна, можливо, мислить поза звичайними рамками операцій… Можливо, що нестандартне мислення не завжди добре, але, принаймні, воно показує, що Україна готова діяти, вона готова робити те, що хоче, і вона також може переграти Росію, принаймні локально, що також важливо показати”.

При цьому він додав, що “операція все ще триває”, і що “можуть бути ще сюрпризи”:

“Можуть бути нові напрямки, можуть бути нові розробки. І, звісно, все ще є ймовірність, що Росія ще сильніше переключиться на Курськ з політичних причин, якщо Україна зможе заманити їх, відібравши в Росії ще більше земель, тому що ми знаємо, що росіяни теж не завжди можуть бути логічними. Тож у ситуації, що розвивається, все ще є багато можливостей”.

Останні новини