РФ перекинула в Україну арктичну бригаду морпіхів і специфічну техніку, - Плетенчук

РФ перекинула в Україну арктичну бригаду морпіхів і специфічну техніку

 

Для участі в загарбницькій війні проти України Кремль перекинув арктичну бригаду морської піхоти та унікальну військову техніку, яка призначена саме для Арктики.

Про це заявив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

“Ми тут бачили навіть арктичну бригаду морської піхоти, тому нас уже здивувати чимось складно. Щоправда, нас здивували наявністю тут унікальної техніки, яка призначена для Арктики, яку успішно спалили в українських південних степах. Ось тут вони дійсно змогли нас здивувати, тому що це унікальна техніка, дорога, і використовувати її в такий спосіб – це блюзнірство”, – зазначив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За його словами, зараз ворог не може використовувати морську піхоту за призначенням. Її бойові можливості сильно знижені.

“Самі кораблі в море вийти не можуть, і ризикувати вони не готові. Наприклад, вони не ризикують використовувати в морі великі десантні кораблі, які для цього призначені. Відповідно, про висадку морського десанту в цьому контексті навіть і говорити не доводиться”, – додав речник ВМС.

Він також зазначив, що на початку повномасштабного вторгнення РФ мала 13 кораблів (бойових десантних кораблів Чорноморського флоту РФ, – ред.), не рахуючи “Костянтина Ольшанського”. Зараз у противника їх 5. Крім цього, російський десант не зможе підійти до берега. Ворогу не дадуть цього зробити берегові ракетно-артилерійські війська українських ВМС України.

“Висадка десанту в більшості випадків не проводиться як самостійна операція. Для цього має бути зустрічна операція на суші. А ці можливості сильно впали”, – констатував Плетенчук.

Останні новини