Неефективність чи вибіркове управління: як працює АРМА під керівництвом

Зняття обмежень щодо використання зброї Україною на російській території: що вирішили країни ЄС

Країни ЄС обговорили можливість надати дозвіл Україні використовувати далекобійну зброю на території країни-агресора.

За підсумками Ради ЄС із закордонних справ голова дипломатії блоку Жозеп Боррель заявив, що в основному країни ЄС притримуються ідеї, що питання зняття обмежень на використання зброї Україною на території рф залишається національним рішенням країн-членів ЄС, і це рішення не на європейському рівні.

“Ми обговорювали можливість зняття обмежень на дальність використання зброї, яка постачається Україні. Зрештою, висновок в основному полягає в тому, що це національне рішення, і держави-члени хочуть зберегти це як національне рішення, і кожна з них ухвалюватиме рішення, яке вони вважатимуть за доцільне. Знаєте, деякі держави-члени не відправляють жодної зброї, у жодному разі не ракети чи снаряди, тож це не рішення, у якому вони можуть мати будь-яку практичну участь. А інші сказали: “Ну, це моє рішення вирішувати, що я думаю, відповідно до мого внутрішнього політичного рішення”. Тож це не рішення на європейському рівні”, — сказав голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Таким чином він відповів на питання, чи досягли голови МЗС ЄС якої-небудь домовленості, політичної згоди навколо запиту України щодо зняття всіх обмежень на використання зброї по російських військових об’єктах на російській території.

Останні новини