Не можна сваритися і лінуватися: прикмети в народне свято 31 серпня

Прикмети та народне свято 31 серпня

Православна церква України за новим стилем у церковне свято 31 серпня вшановує священномученика Кипріяна Карфагенського і святого Геннадія Царгородського. За старим стилем сьогодні вшановують двох братів-мучеників Флора і Лавра, які вважаються покровителями коней.

У цей день українці берегли коней і не запрягали їх. Тваринам давали смачний корм, причісували і мили, поїли святою водою, а також міняли підкови. Господині випікали печиво у формі підков і давали частину випічки худобі.

Загалом останній день літа в наших пращурів проходив весело. Селяни влаштовували пишні застілля, відзначаючи кінець жнив. Молоді люди підшукували собі пару перед осіннім сезоном весіль. Юнаки посилали сватів до коханої з пропозицією одружитися. Якщо дівчина погоджувалася, то виносила рушник із короваєм, а якщо відмовляла, то давала сватам гарбуза.

31 серпня – знак зодіаку

Народжена 31 серпня людина за знаком Зодіаку – Діва. Іменинники цього дня люблять чистоту і порядок, строго стежать за гігієною. Дуже гидливі і досить розпещені. Схильні до аналітичного мислення і володіють багатою уявою. Мають слабке здоров’я і багато алергій. Народжені 31 серпня люди легко знаходять спільну мову з конями.

Що не можна робити 31 серпня

Не можна лінуватися, відкладати важливі справи і цілий день байдикувати, інакше в майбутньому всі справи закінчаться невдачею.

Категорично заборонено сьогодні ображати тварин, особливо коней – кричати на них, бити, позбавляти їжі, змушувати багато працювати.

Сьогодні не варто обрізати гілки дерев, видаляти зайві пагони і стригти газон. Завдані рослинам рани будуть довго гоїтися.

Не можна сваритися з близькими, сперечатися навіть через дрібниці, згадувати старі образи і конфліктні ситуації, інакше стосунки зіпсуються надовго.