Податкова понад рік перевіряє банк

Світовий банк виділить на українську освіту $415 млн

 

Світовий банк затвердив новий проєкт для України на суму 415 млн доларів США, спрямований на підвищення доступності та стійкості освіти в умовах кризи, повідомили у Мінфіні.

Рада директорів Світового банку затвердила новий системний проект для України, що використовує фінансовий інструмент “Програма кредитування з прив’язкою до результатів (Program-for-results, PforR)” під назвою “Підвищення доступності та стійкості освіти в умовах кризи в Україні” (LEARN).

LEARN передбачає фінансування в розмірі 415 млн доларів США. Метою проєкту є підтримка української системи освіти шляхом покращення умов для викладання та навчання через субвенції з державного бюджету до місцевих бюджетів. Також ідеться про забезпечення учнів, вчителів та шкільного персоналу доступом до безпечних умов для очного навчання і викладання.

“Проект LEARN допоможе тисячам українських учнів повернутися до захищених умов навчання. Створення таких ініціатив є надзвичайно своєчасним та необхідним рішенням для підтримки, відновлення та розвитку ключових секторів економіки та життєдіяльності країни”, — зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Угоду за проєктом планують підписати у вересні 2024 року. До кінця 2024 року Україна зможе отримати 200 млн доларів США до загального фонду державного бюджету, за умови досягнення попередньо визначених показників.

Міністерство фінансів України призначено відповідальним за нагляд та координацію проекту PforR LEARN. Водночас Міністерство освіти і науки України визначено профільною установою, яка буде відповідати за впровадження, моніторинг та оцінку проекту LEARN.