У Святогірській громаді відремонтують дороги на 1,9 млн грн: у чому проблема

Святогірська МВА  оголосила тендер на суму майже 2 млн для ремонту кількох доріг у громаді. Зокрема планується відремонтувати дороги у Святогірську та селі Тетянівка. При цьому у Тетянівці ідеться про дорогу, яка вже існує, а от інші, попри великий запит жителів села — не заплановані.

На порталі державних закупівель Prozorro ідеться, що КП Святогірської міської ради «Сервіскомунбуд» збирається витратити 1 910 000 гривень на ремонт доріг. Тендер оголосили 28 серпня 2024 року. Пропозиції від потенційних підрядників прийматимуть до 5 вересня, а вже наступного дня стартує аукціон, після якого замовник визначить переможця й укладе з ним договір.

Дороги збираються відремонтувати у Святогірську по вулицях:

  • Івана Мазепи;
  • Соборній;
  • Курортній;
  • Шевченка;
  • Незалежності;
  • Зарічній.

У селі Тетянівка заплановано ремонт дороги по вулиці Центральній. Проте жителі села мріють, щоб відремонтували ділянки, які знаходяться не тільки в центрі населеного пункту.

«Скоро почнеться сезон дощів, а у нас є лише одна відносно нормальна дорога, і вона у центрі села. Трохи далі — земля. До війни тут ще якось можна було пройти та проїхати, а після обстрілів та техніки, що тут їздила… Ви уявляєте, яка тут дорога? Тут не то що велосипедом, а й пішки неможливо пройти. Ще й міст не працює», — каже жителька Тетянівки Олена.

Нині у Тетянівці працює лише один магазин, який знаходиться у самому центрі. Тож восени та взимку місцевим жителям, а це переважно літні люди, буде складно навіть купити продукти.