росія вранці вдарила по Києву ракетами, виробленими у третьому кварталі цього року - джерело

Зеленський зустрівся з прем’єром Нідерландів: говорили про посилення ППО та майбутнє після війни

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з премʼєр-міністром Нідерландів Діком Схоофом у Запоріжжі говорив про посилення ППО та про F-16 для України.

“Сьогодні на перемовинах з Премʼєр-міністром Нідерландів ми говорили про посилення ППО, про нові системи ППО, про ракети до них, про F-16 для України, про всю необхідну зброю для нашої оборони проти російського окупанта. Снаряди для воїнів, техніка і захист життя по всій країні – зокрема, нашої енергетики”, — сказав Зеленський.

Він подякував Нідерландам за новий пакет допомоги.

“Ми говорили і про те, щоб Нідерланди взяли патронат над Запоріжжям: це інфраструктура, це захист нормального життя, це гуманітарні питання. Це те, що точно допоможе Україні. І ми цінуємо всю підтримку від народу Нідерландів, особисто від Премʼєр-міністра Схоофа та всіх політичних і громадських діячів з Нідерландів”, – розповів Зеленський.

Своєю чергою прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф наголосив, що відносини між Нідерландами та Україною будуть вічними.

“Відносини між Україною та Нідерландами вже дуже міцні. І в ці дні багато людей виїхало з України до Нідерландів через війну. І я гадаю, що важливо, щоб ми допомагали українцям у Нідерландах так само, як і в Україні”, – сказав Схооф.

Він додав, що коли Україна стане вільною, Нідерланди зроблять усе можливе, щоб допомогти Україні з реінвестуванням.

“Тому, я думаю, що відносини між Нідерландами та Україною будуть вічними”, – наголосив Схооф.