Ірина Колеснік

Пожежа у нацпарку “Святі гори”: вогонь знищив понад 5 тис га

 

Пожежа в національному природному парку “Святі Гори” Донецької області могла виникнути через обстріли російських військ або необережне поводження з вогнем. Через посушливу погоду та сильний вітер вона швидко поширювався, охопивши близько 5 тисяч гектарів, зокрема 1,5 тисячі гектарів Студинецького лісництва.

Про це розповів пресофіцер ДСНС України Олександр Хорунжий під час брифінгу.

“Пожежа в національному природному парку “Святі Гори” могла виникнути через обстріли рф або через необережне поводження з вогнем”, — сказав Хорунжий.

Він зазначив, що через посушливу погоду та сильний вітер – вогонь швидко розповсюджувався.

“Ще одним проблемним моментом, з яким стикаються рятувальники Харківщини — це наявність вибухонебезпечних предметів залишених ворогом. Тому, робота проводиться з піротехнічними групами. Вогонь знищив близько 5 тис. га і розповсюдився на території Студинецького лісництва, вогонь охопив близько 1,5 тис га!”, — каже Хорунжий.

За його словами, на місці працює штаб з ліквідації цієї пожежі, залучено дуже багато сил ДСНС з різних областей України.

“Пожежа розповсюдилась на село Студенок, внаслідок чого постраждало 2 особи, одна із них — рятувальник, у нього опік очей, він перебуває на амбулаторному лікуванні”, — додав Хорунжий.

Останні новини