ГО «Аваліст надає екстрені виплати жителям Покровської громади

«Прагнемо допомогти кожному»: ГО «Аваліст надає екстрені виплати жителям Покровської громади

Аби підтримати тих, хто наразі евакуюється з небезпечних регіонів Донецької області, громадська організація «Аваліст» розпочала реєстрацію на отримання багатоцільової грошової допомоги родин з дітьми, що проживають в зоні 30 кілометрів від лінії активних бойових дій.

Про це Вчасним Новинам розповіла координаторка проєкту «Центри гуманітарної допомоги на базі місцевих громад східної частини України, забезпечення легких ремонтних робіт та середньої складності, невідкладне гуманітарне реагування, фінансова допомога» ГО «Аваліст» Софія Малик.

За її словами, реєстрація здійснювалася у Костянтинівській та Новогродівській громаді. Наразі вона проходить у Покровській громаді, щоб підтримати родини з дітьми.

«У планах було надавати грошову допомогу для ремонтів будинків у Покровській громаді, що постраждали внаслідок обстрілів. На початку серпня ми видавали тут гігієнічні набори для малюків, та тепер ситуація дуже змінилась — оголошена примусова евакуація дітей з батьками, та й загалом зараз головне — безпека. Тож люди виїжджають в інші регіони, і вони потребують невідкладної підтримки. Не всі мають можливість сплатити одразу оренду, не всі можуть навіть взяти з собою необхідні речі. Тому ми вирішили надавати таким сім’ям гроші, аби вони могли забезпечити індивідуальні першочергові потреби, у тому числі оренду житла після евакуації», — розповіла Софія.

Задати питання та дізнатись подробиці можна за телефоном: 068 408 8763 з понеділка по п’ятницю в робочі години.