Wall Street Journal: війська рф зосередились на двох містах для повної окупації Донецької області

Головною метою російського наступу цього літа стало місто Покровськ. Нині російська армія веде запеклі бої за Покровськ і Часів Яр. Захоплення цих двох міст може наблизити рф до досягнення її головної військової мети — повної окупації Донецької області.

Про це повідомляє The Wall Street Journal, передає ТСН.

Окупанти щодня обстрілюють Покровськ і просуваються до цього міста, а російські загарбники перебувають лише за кілька кілометрів від нього. Втім, ЗСУ обороняються, незважаючи на перевагу росіян в озброєнні та кількості особового складу.

Цього літа метою російського наступу стало місто Покровськ, яке є важливим логістичним центром для українських сил на сході. Wall Street Journal зауважує – українські оборонці стверджують, що їхню оборону підриває недостатня кількість артилерійських снарядів і відсутність добре навчених військ.

Покровськ — точка опори для дій ЗСУ на сході зараз. Це важливий дорожній і залізничний вузол, через який проходить основний маршрут постачання українських сил у Донецькій області. Тому його втрата обернеться тим, що Костянтинівка та Часів Яр матимуть один основний шлях постачання з північного сходу. Своєю чергою російські війська наблизяться до західного краю Донеччини.

Російські війська намагаються також захопити важливі висоти в місті Часів Яр. Його захоплення дасть росіянам значну перевагу в зусиллях захопити Краматорськ і Слов’янськ. Звідти окупантам було б легше завдавати ударів з артилерії та БпЛА по українських військових підрозділах і позиціях. Загарбники відновили атаки на Торецьк, Курахове та Вугледар.

Автори матеріалу пишуть, що обидві сторони борються за те, щоб досягти успіхів до листопада, бо холод і перший сніг ускладнять просування. Крім того, у США відбудуться президентські вибори…

Останні новини