Курахове незабаром матиме долю Авдіївки

На Курахівському напрямку Донецької обсталі вдалося за два дні знищити понад 16 одиниць техніки та понад 60 військових особового складу росіян, однак місто перебуває в напівоточенні. 

Про це сказав в.о. пресофіцера 33-ї ОМБр Назар Войтенков в етері телеканалу “Еспресо”, передають Вчасні Новини.

“Наразі Курахове перебуває по флангах у відносному оточенні. Тобто у випадку, якби росіяни просунулися далі на Вугледарському й Покровському напрямках, у них була б дійсно можливість зайти в тил і закрити в кільце місто Курахове. Але наразі, завдяки Силам оборони, їм це не вдається”, — зауважив Войтенков.

За останніми даними вдалося за два дні знищити понад 16 одиниць техніки та понад 60 військових особового складу росіян.

Згідно з коментарями офіцера 15-ї бригади, яка діє на Покровському напрямку, там вдалося зупинити росіян, і вони нікуди далі не йдуть. Так само тут. Ми їх зупинили, і жоден їхній штурм не був успішним. Вони просто гинуть у полях”, — наголосив Войтенков.

Своєю чергою волонтер Влад Маховський зазначив, що Курахове вже виглядає зруйнованим містом, аптеки та магазини не працюють

Зараз Курахове виглядає як зруйноване місто, можливо, ще не в таких масштабах, як Авдіївка. Але коли їдеш містом, то людей майже не видно на вулицях, вони десь ховаються. Можна побачити багато руйнувань, – зруйновані будинки, спалені авто біля під’їздів. Тож Курахове найближчим часом матиме таку ж долю, як Авдіївка. Дай Боже, щоб росіяни не зайшли в місто”, — наголосив Маховський.

За словами волонтера, у Кураховому аптеки та магазини не працюють. Три тижні тому вивезли обладнання з лікарні.

“У місті працює поліція, а також евакуаційні групи “Білі янголи”, які намагаються допомогти людям, вивезти їх та доставити гуманітарну допомогу, необхідну для виживання”, — додав Маховський.