Нардеп: Фінансування єВідновлення у 2025 році планують скоротити

Станом на кінець вересня 2023 року понад 68 тис родин вже отримали компенсації за програмою єВідновлення. Однак у наступному році фінансування цієї програми не передбачено.

Про це заявив народний депутат, голова Спеціальної комісії з питань захисту ВПО Павло Фролов, передають Вчасні Новини.

«Нещодавно Уряд подав до Верховної Ради проект бюджету на 2025 рік. Так ось, фінансування програми єВідновлення з боку держави повністю відсутнє, передбачено лише 500 млн грн грантових коштів від Банку розвитку Ради Європи», — зазначив він.

Фролов навів приклад для порівняння — з початку запуску у травні 2023 року на єВідновлення було спрямовано 13,5 млрд грн, тому скорочення фінансування очікується дуже суттєве.

«На сьогодні понад 68 тис родин вже отримали компенсації за єВідновленням. За пошкоджене майно, в залежності від категорії держава  виплачує до 200 тис грн або 200-500 тис грн. Водночас, на придбання нового житла або відбудову знищеного видаються житлові сертифікати, середня сума якого становить 1,6 млн грн», — наголосив нардеп.

Він додав, що разом з колегами по парламенту будуть вносити правки до бюджету та вимагатимуть від Уряду знайти кошти і забезпечити належне фінансування  програми єВідновлення, яка є вкрай важливою і допомагає постраждалим українцям вирішити житлові проблеми.