Донеччина готується до можливих блекаутів

Наразі енергосистема працює стабільно, однак ризик блекаутів залишається та чи повторяться вони в Україні — залежить від дій Росії. У зоні підвищеного ризику прожити зиму без світла знаходиться Донецька область, яка щодня потерпає від ворожих обстрілів, у тому числі й по об’єктам критичної інфраструктури.

Як готується Донеччина до можливих блекаутів розповіла на брифінгу заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОВА Лариса Гусева, передають Вчасні Новини.

За її словами, для таких випадків на підконтрольній українському уряду частині Донецької області генераторами обладнали 339 котельних, насосних станцій та інших об’єктів теплового та каналізаційного господарства.

«Майже всі котельні і більша частина водопровідно-каналізаційного господарства, насосні станції. Є невеличка проблема, забезпечення генераторами дуже великої потужності декількох великих насосних станцій. Але ми над цим працюємо. Є впевненість, що до листопада ці генератори будуть нам надані міжнародною організацією», — повідомила Лариса Гусева.

Вона також додала, що в Дружківці та Краматорську реалізують проєкт зі встановлення установок з виробітку енергії коштом USAID.