Бої на Курщині: стало відомо про загибель воїна з Тернопільської області

Бої на Курщині: стало відомо про загибель воїна з Тернопільської області

Триває повномасштабна війна в Україні, і українські воїни звільняють Курську область РФ. На Курщині минулого тижня загинув захисник нашої держави – мешканець Тернопільської області Іван Ковальський.

Життя нашого захисника обірвалося у п’ятницю, 16 серпня, біля села Вікторівка, яке знаходиться у Кореневському районі Курської області, повідомили у Вишнівецькій територіальній громаді.

“Вірний військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконуючи військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу та незалежність… загинув житель Вишнівеччини Іван Михайлович Ковальський…”, – зазначається у повідомленні.

У громаді додали, що під час служби воїн відмінно виконував свої функціональні обов’язки, мав хороший рівень мотивації й авторитет серед підлеглих та колег.

У п’ятницю, 23 серпня, тіло загиблого героя мешканці Вишнівецької громади о 10:30 зустрінуть біля села Раковець на трасі М-19. Пізніше – о 10:45, з Ковальським мають попрощатися у Вишнівці на майдані Шевченка.

“Після цього коридором шани супроводжуємо кортеж з тілом героя до церкви Святої Трійці у Вишнівці, де відслужиться чин похорону. Разом проведемо захисника України Івана Ковальського до місця вічного спочинку на Мухавецькому цвинтарі”, – додали у Вишнівецькій територіальній громаді. 23 серпня на території цієї громади оголошено Днем жалоби.

Нещодавно в Україні вперше офіційно повідомили про загибель українського воїна під час наступу на Курщині. Мер Львова Андрій Садовий у середині серпня написав, що у РФ загинув 30-літній боєць Ігор Северенчук.

Важливі новини України про війну – що вже повідомлялося 

На початку серпня українські сили розпочали наступальні дії в Курській області. Вже відомо, що наші воїни звільнили понад 90 російських населених пунктів. На території, яку контролюють захисники України, створена військова комендатура. 

Видання The Wall Street Journal писало, що українські воїни просуваються до оточення приблизно 3 000 російських окупантів, які притиснуті до річки Сейм на Курщині неподалік кордону з нашою державою.

Останні новини