Бунт в ІК-19 не останній, - правозахисник

Бунт в ІК-19 не останній, – правозахисник

У російських колоніях і в’язницях триватимуть бунти, оскільки сама система сприяє радикалізації та озлобленості ув’язнених.

Таку думку в коментарі NEXTA висловив російський правозахисник Володимир Осечкін. Він називає захоплення заручників у ВК-19 результатом репресивної політики, корупції та грубих порушень прав ув’язнених у місцях позбавлення волі.

“Очевидно, якщо живих людей, чоловіків, регулярно принижувати, піддавати принизливим процедурам, зокрема застосовуючи фізичне насильство, залякуючи тортурами та зґвалтуваннями, очевидно, що люди починають озлоблюватися”, – сказав він.

За словами Осечкіна, мусульман позбавляють можливості молитися і можуть заради знущань давати суп зі свининою. Крім того, ці ув’язнені бачать несправедливість усередині системи, в якій різні люди мають різні можливості. Він вважає, що саме це “змусило їх шукати контакти в зовнішньому середовищі”.

Також правозахисник каже, що умови для ув’язнених можуть посилювати для того, щоб вони активніше погоджувалися підписувати контракт із Міністерством оборони і йти на війну проти України.

Бунт у російській колонії

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в російській виправній колонії №19 почався бунт. Кілька ув’язнених взяли в полон і вбили працівників установи.

Незабаром злочинці записали відео, в якому розповіли, що зробили це “заради лику Аллаха, встановлення Шаріату і утиснутих мусульман”. Також один з ув’язнених згадав теракт у “Крокусі”.

Через кілька годин російський спецназ взяли колонію штурмом. Повідомляється про загибель трьох співробітників установи та всіх причетних ув’язнених.

Останні новини