Дурову офіційно висунули звинувачення: він вийшов під заставу

Дурову офіційно висунули звинувачення: він вийшов під заставу

Засновника Telegram Павла Дурова взяли під судовий нагляд, йому накладено заборону на виїзд із Франції. Він може уникнути попереднього ув’язнення, внісши заставу в розмірі 5 млн євро, повідомляє прокуратура Парижа.

Звільненому з-під варти в середу, 28 серпня, Павлу Дурову після слухання в суді висунули звинувачення. Він проходить за шістьма статтями і повинен з’являтися в поліції 2 рази на тиждень. Бізнемену загрожує до 10 років в’язниці, йому висунуто звинувачення в:

Засновник і бос Telegram був допитаний французькою судовою владою, яка звинуватила його в тому, що він не вжив заходів проти злочинного використання його сервісу обміну повідомленнями.

Оновлено 00:10. Пізніше Дурова звільнили з-під варти після суду в Парижі. Він вийшов із будівлі та поїхав на приватному автомобілі у супроводі охорони. Французька прокуратура підтверджує, що він уже залишив будинок суду в Парижі, де йому було пред’явлено численні звинувачення.

У Франції складні кримінальні справи, такі як проти Дурова, порушуються прокурорами. Проте зрештою розглядаються спеціальними суддями з широкими слідчими повноваженнями, які звинувачують, коли вважають, що докази вказують на серйозне правопорушення.

Пізніше магістрати можуть зняти звинувачення, якщо вважають, що доказів недостатньо для передачі справи до суду, а розгляд справ може зайняти роки – отже, швидке вирішення справи Дурова є малоймовірним.

Арешт Дурова – подробиці

Павла Дурова затримали ввечері суботи, 24 серпня, в паризькому аеропорту “Ле Бурже”. Прокуратура повідомила, що арешт було проведено в рамках розслідування справи з 12 складами злочиную

Сьогодні французький телеканал BFMTV повідомив, що засновника Telegram звільнено з-під варти.

Однак потім слідує пояснення, що це процесуальний момент – суддя припинив утримання під вартою, і тривало перше опитування потенційного підозрюваного, в результаті якого ухвалено рішення про подальшу долю Дурова.

Останні новини