Майор запасу назвав причину просування окупантів на Покровському напрямку

Майор запасу назвав причину просування окупантів на Покровському напрямку

Рельєф місцевості в районі Покровська Донецької області сприяє наступальним діям російських окупаційних військ.

Таку заяву зробив ветеран російсько-української війни, майор запасу Олексій Гетьман в коментарі “РБК-Україна”. Водночас для оборонних дій місцевість там зручною не є. 

“Торецький напрямок і Часів Яр – там рельєф місцевості нам допомагає. Там такі саме військові. Там не менше сил задіяв ворог, ніж на Покровському напрямку. Рельєф місцевості допомагає їм робити там (на Покровському напрямку, – ред.) більш вдало наступальні дії, ніж в інших місцях. А тиск однаковий”, – констатував він. 

Гетьман зауважив, що Покровський напрямок – це лише 5% усієї лінії фронту. При цьому там відбувається від третини до половини всіх бойових зіткнень. 

“Тому є сенс відходити ближче до Покровська. Як каже нам місцева військово-цивільна адміністрація, там побудовано потужні фортифікації. Швидше за все, треба там намагатися тримати оборону і не пускати ворога до Покровська і далі”, – додав ветеран.

За його словами, ворог просувається на Покровському напрямку на 1 кілометр за кілька днів. 

Війна в Україні: ситуація на фронті

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що основною метою окупантів на Покровському напрямку є створення південного флангу. Він зауважив, що зараз Україна перебуває в стадії стратегії оборонного типу, мета якої – виснаження ворога.

Раніше співзасновник та аналітик DeepState Роман Погорілий заявив, що ситуація на Покровському напрямку критична. Він зазначив, що росіяни швидко просуваються. Уже ускладнено логістику ЗСУ, оскільки ворог взяв під вогневий контроль один з головних логістичних шляхів.

Останні новини