На витіснення ЗСУ з Курської області Росії знадобиться щонайменше півроку, - експерт

На витіснення ЗСУ з Курської області Росії знадобиться щонайменше півроку, – експерт

Триває операція Сил оборони України в Курській області РФ. Щоб витіснити звідти українські війська, росіянам знадобиться щонайменше півроку і не менше 15-20 бригад, заявив військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

“Якщо брати за основу повідомлення британської та інших розвідок, кількість українських бригад, задіяних у наступальній операції – шість. Я вже говорив, що згідно з військовими статутами, сторона, що наступає, повинна мати перевагу 1 до 3 по відношенню до сторони, яка перебуває в активній обороні. Відповідно, російській стороні доведеться кинути в наступ від 18 до 19 бригад. Що стосується часового періоду, сама російська сторона визнає той факт, що для розв’язання цього питання знадобиться щонайменше півроку, а більш реалістичний сценарій – рік”, – зазначив експерт в етері FREEДOM.

За його словами, хоча Путін і наказав витіснити ЗСУ із займаних територій, не знімаючи військ із фронту в Україні, частину сил ворога таки було передислоковано в Курську область. Зокрема, йдеться про 810 бригаду морської піхоти РФ, місце постійної дислокації якої – окупований Севастополь.

“Це бригада, яка має реальний бойовий досвід. За останніми даними, саме її зняли з Покровського напряму і перекинули в Курську область, де вона зазнає серйозних втрат унаслідок успішних дій ЗСУ. Крім того, після знищення трьох мостів і понтонної переправи в Курській області, зараз створюється загроза оперативного оточення російського угруповання. Тобто, ЗСУ відрізали це угруповання російських військ від основних баз матеріально-технічного постачання. Ба більше, фактично ЗСУ звели нанівець можливості флангового удару збройних сил РФ. Тому буде цікаво подивитися, яким чином РФ буде евакуювати ці військові підрозділи”, – констатував Дмитро Снєгирьов.

Операція в Курській області: останні новини

Секретар Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко вважає, що може бути низка варіантів розвитку дій ЗСУ на Курщині. Зокрема, Україна може продовжувати свій наступ.

Тим часом російський диктатор Володимир Путін всіляко применшує значення того, що відбувається в Курській області, пише WSJ. Глава Кремля досі не виступив зі зверненням до жителів своєї країни. Ба більше, він намагається поводитися так, ніби нічого не сталося.