Росія побудувала нову переправу через Сейм

Росія побудувала нову переправу через Сейм

Російські військові звели чергову понтонну переправу через річку Сейм в Курській області, де Збройні сили України раніше уразили всі мости.

Супутникові знімки конструкції публікує у мікроблозі X журналіст Радіо Свободи Марк Крутов. За його словами, четверту переправу побудували неподалік населеного пункту Званне у Глушковському районі.

Конструкцію можна побачити на фото від 26 серпня, за 1,8 кілометра від пошкодженого мосту. До цього росіяни будували понтонні мости між Званним і Глушково, на схід від Глушково та у населеному пункті Кариж.

Бої в Курській області

Згідно з останньою заявою Головнокомандувача Збройних сил Олександра Сирського, під контролем українських військ перебуває 1 тисяча 294 квадратних кілометри території Курщини.

Росія перекинула на захист регіону близько 30 тисяч своїх військовослужбовців. Міноборони Росії заявило про “відбиття 11 атак штурмових груп противника” в напрямку населених пунктів Бірки, Кульбаки, Крем’яне та Мала Локня. 

За даними України, за час проведення військової операції на території РФ в український полон потрапили майже 600 російських солдатів. 24 серпня відбувася обмін. Додому повернулися 115 українських захисників, а Росії передали строковиків.

Останні новини