Міненерго проігнорувало реалії війни: Харченко про відсутність захисних споруд на енергооб

Розвідка Британії: РФ впроваджує нову стратегію мілітаризації підлітків

Затверджена урядом РФ у серпні 2024 року нова молодіжна стратегія спрямована на підготовку підлітків допризовного віку до військової служби.

Про це ідеться у новому звіті міністерства оборони Великої Британії на основі розвідданих. Зокрема вказується, що з початком навчального року 2024\25 в Росії вводиться і фінансується новий курс військової підготовки. Цей предмет є частиною нової програми “Основи безпеки та захисту Вітчизни” для підлітків 15-18 років. Курс складається з 11 уроків, розрахованих на 68 навчальних годин та охоплює цілу низку тем, включно з веденням загальновійськового бою та ознайомленням зі стрілецькою зброєю.

Мета курсу — “формування цінностей, набуття знань і навичок, що забезпечують готовність до виконання конституційного обов’язку із захисту держави”.

Зазначається, що нова молодіжна стратегія, затверджена урядом у серпні 2024 року, спрямована насамперед на психологічну та фізичну підготовку підлітків допризовного віку до військової служби.

У британській розвідці додали, що в РФ збільшується кількість дитячих літніх таборів, у яких проводяться різні військові заходи. У стратегії зазначається, що за останні 30 років цінності молоді змістилися від колективізму до індивідуалізму та від статизму до космополітизму.

“У стратегії стверджується, що ідеологічний експансіонізм геополітичних конкурентів росії призвів до ослаблення традиційних цінностей і зростання індивідуалізму. Нова стратегія спрямована на те, щоб повернути цей процес назад, а мілітаризація молоді є невід’ємною частиною цього процесу”, — йдеться у звіті Міноборони Британії.

Останні новини