Стартує проєкт «HOME: Компенсація за знищене житло» для українців, які залишились без домівки

В Україні розпочато практичну реалізацію проєкту «HOME: Компенсація за знищене житло» за підтримки Банку розвитку Ради Європи. У межах програми власники житлових сертифікатів, отриманих за державною програмою компенсацій за пошкоджене та знищене житло, зможуть придбати нові оселі замість знищених через російську агресію.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на Міністерство розвитку громад.

Зазначається, що проєкт буде реалізовано у два етапи до кінця цього року.

«За два місяці плідної співпраці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерства фінансів України та Банку розвитку Ради Європи ми зробили низку важливих кроків для старту проєкту і запуску нової бюджетної програми. Це дає змогу учасникам бойових дій, захисникам, людям з інвалідністю та багатодітним сім’ям отримати нове житло за допомогою житлових сертифікатів», – сказала заступниця міністра Наталія Козловська.

Наразі до реєстру пошкодженого майна внесено понад 372 тисячі об’єктів. Держава продовжує допомагати людям, постраждалим від війни.

За програмою «єВідновлення» майже три тисячі родин отримали нове житло, а більше ніж 62 тисячі змогли відремонтувати свої домівки.

Останні новини