У Дружківській громаді виділи кошти на стерилізацію безпритульних тварин

У Дружківці та найближчих селах планують до 15 листопада стерилізувати та обробити від сказу і паразитів безпритульних собак, які мешкають на території громади. Після медичних маніпуляцій чотирилапих чипують та відпустять або ж влаштують до притулків.

Про це повідомляє Вільне радіо з посиланням на Prozorro.

Відповідну закупівлю оголосили представники Дружківського управління житлового та комунального господарства. Нині посадовці шукають підрядника, якому готові заплатити за послуги 300 тисяч гривень.

За ці гроші мають обробити 150 собак. У вартість входить відлов, стерилізація, щеплення від сказу та перетримка тварин на час медичних маніпуляцій. Після цього собак мають чипувати та повернути туди, де вони жили раніше. У випадку, якщо собака виявиться агресивною або ж матиме небезпечну для людей хворобу, її влаштують до притулку.

Обробити 150 чотирилапих на території Дружківської громади мають до 15 листопада 2024-го. Зазначимо, це не перша подібна закупівля місцевого управління ЖКГ. У лютому цього року там вже укладали контракт на стерилізацію такої ж кількості собак на таку ж суму.