У Мирнограда залишаються лічені дні, у Покровська - тижні, - МВА

У Мирнограда залишаються лічені дні, у Покровська – тижні, – МВА

 

Жителів міста Мирноград, що у Донецькій області, закликають евакуюватися. Місцева влада вже ухвалила рішення про закриття магазинів, ринків, а також евакуацію установ та підприємств.

Виконувач обов’язків голови Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Третяк каже, що ситуація залишається дуже напруженою. “Тенденція йде до погіршення… Якщо у Покровська ще є два тижні, за розрахунками, то у Мирнограда цих тижнів вже немає. У Мирнограда залишаються лічені дні, може, день-два-три. Тому що ми вже відчуваємо третій день навіть артилерійські обстріли”, – розповів він в ефірі Радіо Донбас.Реалії.

У Мирнограді закриваються магазини та аптеки, місто зазнає обстрілів і вдень, коли на вулицях перебувають люди.

“Я закликаю всіх мешканців прилеглих до лінії фронту територій, а особливо родини з дітьми й маломобільними родичами, не зволікати з евакуацією і найближчим часом виїхати у більш безпечні регіони України. Тому що оце розмірковування “варто – не варто” тільки призводить до збільшення [кількості] жертв”, – підкреслив Третяк.

Раніше віцепрем’єр-міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала евакуюватися людей які живуть у Покровську, Мирнограді та Селидове. Відомо, що відсьогодні в останніх двох містах змінили комендантську годину – тепер вона триватиме з 15:00 до 11:00. 

Останні новини