Заборона УПЦ МП в Україні: Медведєв "виплеснув жовч"

Заборона УПЦ МП в Україні: Медведєв "виплеснув жовч"

Колишній президент РФ, чинний заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв відреагував на ухвалення Верховною Радою законопроєкту про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, пов’язаних із Росією – кремлівський політик стверджує, що це нібито “зруйнує” Україну.

Медведєв, зокрема, написав у своєму “Телеграм”-каналі, що Київ “вирішив переплюнути атеїзм” радянського періоду і повністю заборонити УПЦ Московського патріархату. Соратник російського лідера Володимира Путіна називає українців “неонацистами”, “демонами”, “вовкулаками”, ображає чинного і попереднього президентів України, іноземних союзників України тощо.

“Цю мерзенну історію розпочав ще Порошенко (експрезидент України Петро Порошенко, – УНІАН). На догоду власним амбіціям і для обрання президентом України він погодив із Заходом розкол у православ’ї та створення єретичної ПЦУ. Окремі “ієрархи” цієї, з дозволу сказати, “церкви” добре відомі. Їхнє місце аж ніяк не на амвоні…”, – написав Медведєв.

Він звинувачує владу України в “послідовному сатанізмі”, нібито розгромі “українського православ’я” і переслідуванні “християн за віру”. У своїй заяві Медведєв згадує окремих людей, які відрізнялися своїми поглядами на ту чи іншу релігію, наводить біблійні цитати.

“Ця історія (заборона УПЦ МП, – Ред.) не пройде даром Україні. Країна буде зруйнована, як Содом і Гоморра, а демони неминуче впадуть. Причому розплата накриє їх не в далекому майбутньому – після переходу в інший світ. Навпаки, покарання буде земним, жорстоким, болісним і здійсниться скоро. Бо сказано: “Потім вразив їх Ісус і вбив їх, і повісив їх на п’яти деревах, і висіли вони на деревах до вечора”, – написав Медведєв.

Важливі новини України щодо УПЦ МП – що повідомлялося

20 серпня Верховна Рада ухвалила в цілому доопрацьований законопроєкт №8371 про заборону діяльності на території України релігійних організацій, зокрема, пов’язаних із РФ. Закон набуває чинності через 30 днів із дня його опублікування. Але крім одного пункту – згідно з ним, громади УПЦ МП матимуть 9 місяців на те, щоб розірвати зв’язки з РПЦ.

Останні новини