Завжди "розлітається" в першу чергу: овочеве рагу на зиму без стерилізації

Завжди "розлітається" в першу чергу: овочеве рагу на зиму без стерилізації

Овочеве рагу на зиму, як правило, не “доживає” до весни. Цю консервацію в будь-якій сім’ї з’їдають найпершою, адже вона чудово підходить до м’яса, картоплі, рису або просто до хліба. Закрити всі улюблені овочі в одній банці – це дуже зручно. Склад рагу можна підбирати на свій смак. Головне – нарізати продукти приблизно однаковими шматочками, щоб вони одночасно приготувалися.

Овочеве рагу на зиму в банках

Інгредієнти:

Склад і кількість овочів можна змінювати на ваш смак. Якщо готуєте рагу з кабачків на зиму, то вибирайте молоді плоди.

Баклажани промийте та наріжте невеликим кубиком. Посоліть і залиште на 20 хвилин, щоб пішла гіркота. Потім промийте водою. Цибулю наріжте смужками, моркву і перець – соломкою, кабачки – кубиком, помідори – невеликими часточками.

У каструлю з товстим дном влийте соняшникову олію та розігрійте. Всипте всі овочі. Додайте сіль і цукор, ретельно перемішайте. Зменшіть вогонь до мінімального і тушкуйте суміш 30 хвилин під кришкою. Якщо з овочів виділилося мало соку, то влийте кухоль води. Також додайте оцет. Знову накрийте кришкою і тушкуйте ще 10 хвилин.

Банки ретельно промийте з содою. Налийте на дно трохи води і поставте на 5 хвилин у ввімкнену духовку або мікрохвильовку. Металеві кришки прокип’ятіть.

Рагу спробуйте на смак. Якщо потрібно, додайте за смаком спеції, зелень, сіль. Розкладіть киплячу суміш по банках і закатайте кришки.

Після цього рагу з баклажанів на зиму готове. Додатково стерилізувати банки зі стравою не варто. Накрийте гарячу консервацію товстим пледом і залиште до повного охолодження. Потім переставте в темне прохолодне місце.

Останні новини